Deonidar

Deonidar is een klein land (ongeveer zo groot als België), afgeschermd door de Noorderzee en de Westerzee en het IJsgebergte in het oosten. In het zuiden loopt de rivier Nidar, die de grens met buurland Salië markeert. Midden in Deonidar loopt van de kust in het noorden tot de Nidar in het zuiden het Mammoetgebergte, een laaggebergte. De hoofdstad van Deonidar is Cole en daar zetelt de koning Elai Lance
Deonidar wordt door het Mammoetgebergte in twee delen verdeeld. In Oost-Deonidar zijn de humans de grootste bevolkingsgroep, gevolgd door halflings, met slechts een minderheid dwarves en elves.
In West-Deonidar zijn de dwarves de grootste bevolkingsgroep, gevolgd door de elves en humans, met een kleine minderheid halflings.
Deonidar wordt opgedeeld in vier provincies. In het zuid-westen is Zonsopkomst de provincie met de grootste elven populatie. In het noord-westen vinden we Goudbouw, de provincie met de grootste dwarven populatie. In het noord-oosten bevindt zich Handelstaat, de provincie met de grootste human populatie. In het zuid-oosten is de provincie Nieuwstaat. In deze provincie is de human populatie ook het grootst, maar is ook een grote halfling populatie.

Deonidar

Umbra alberthidding