Doelstelling

In de campaign Umbra wil ik de spelers een boeiende DnD ervaring geven, waarbij een aantal aspecten belangrijk zijn

1. Spanning

Elke sessie wil ik de spelers betrokken houden door ze boeiende situaties voor te leggen en te verassen. Bijvoorbeeld door spannende gevechten of moeilijke (morele) keuzes. Om de spanning te stimuleren zal ik proberen te werken met spanningsbogen. Door in bepaalde situaties veel of weinig (tijds)druk toe te passen ontstaat er zo dynamiek.

2. Keuzes

Ik wil de spelers confronteren met keuzes die hun aan het denken zet over hun karakter. Keuzes die veel betekenis hebben voor de ontwikkeling van het verhaal. Ook wil ik keuzes met tijdsdruk introduceren om de spanning hoog te houden.

3. Speler Inbreng

De inbreng van spelers in het vormen van hun personages (karakter, geschiedenis) en in de vorming van de wereld wil ik actief betrekken bij het verhaal. Zo hoop ik betrokkenheid en creativiteit te stimuleren.

4. Teamspirit

Ik wil dat de spelers elk een unieke plek krijgen in de groep en individueel uitgedaagd worden, maar ook als groep. Ik wil stimuleren dat de groep op elkaar kan bouwen en situaties kunnen overwinnen door samen te werken.

5. Verbinding met de wereld

Ik wil de spelers een band laten krijgen met de Deonidar als land en de NPCs in de wereld om zo het spelen persoonlijker te maken

6. Closure en beloning

Ik wil elke sessie afsluiten met een voldoenend eind, inclusief loot en experience.

7. Side-Quests

Ik wil de spelers de mogelijkheid geven om missies te doen die niet direct in verband staan met de overkoepelende campaign. Bijvoorbeeld om even rust te nemen van de hoofdcampaign. Zoveel mogelijk wil ik wel de resultaten van de side-quests gebruiken voor kleine invloeden op de hoofdcampaign.

8. Dynamische Tijd

Ik wil dat Deonidar zich onafhankelijk van de spelers ontwikkelt, naarmate de tijd vordert. Om dat te stimuleren wil ik bepaalde situaties bedenken die zich afspelen op een bepaalde plek, op een bepaald tijdstip. Als de spelers op dat moment op die plek zijn komen ze in die situatie terecht, anders horen ze er misschien over van NPCs.

9. Multimedialiteit

Ik wil mijn adventures opkleuren met muziek en beeldmateriaal en bovendien wil ik via deze website iedereen actief mee laten delen in de campaign.

Doelstelling

Umbra alberthidding